Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Vi söker projektledare för satsning på mer rörelse i skolan

05 APR 2018 11:58
I dag är det endast 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna som når den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet, 60 min per dag.
  • Skapad: 05 APR 2018 11:58

För att komma tillrätta med problemet krävs en bred kraftsamling från flera aktörer och regeringen har därför initierat ”Rörelsesatsning i skolan”. 

Riksidrottsförbundets insats är dels att delta i det nationella ”rörelsenätverket” samt göra en nationell kraftsamling för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse i skoldagen. Satsningen görs i anslutning till skoldagen och leds på regional nivå av distriktsidrottsförbunden i samverkan med bland annat kommuner. 

Målet för hela satsningen är att förbättra folkhälsan i stort och välbefinnandet hos det enskilda barnet genom att stimulera till rörelse. 

Västerbottens Idrottsförbunds roll är konsultativ för att få i gång verksamhet i skolor, att genomföra nätverksträffar och utbildningsinsatser för ledare, pedagoger m.fl. samt att svara för att genomföra aktiviteter på skolorna. 

EMÅ-projektet 

Som ett första steg i "rörelsesatsning i skolan" genomförs nu pilotprojektet "EMÅ" där pedagoger, ledare och föräldrar i stadsdelarna Ersboda, Mariehem och Ålidhem ska utbildas i ”physical literacy”. Under läsåret 2018-19 ska de kunna testa att leda fysiska aktiviteter på ett nytt sätt. Ambitionen är att få fler fysiskt aktiva och välmående barn samt ge dem bättre förutsättningar att prestera både i skolan och i fritidsaktiviteter. 

Med det som bakgrund så söker vi nu en projektledare för satsningen i Umeå. 

Här hittar du mer information och ansökan

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss