Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Kompetens – Idrottens Framtid

  • Uppdaterad: 04 MAJ 2017 15:05

Kompetens – Idrottens Framtid är ett projekt som syftar till att öka kompetensen hos anställda och förtroendevalda i Idrottsförbunden och SISU i Jämtland-Härjedalen, Gävleborg, Värmland och Västernorrland inom jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering. Projektet finansieras genom stöd från Europeiska Socialfonden (ESF).

Bakgrund

Den svenska idrottsmodellen är unik i sitt slag, det ideella engagemanget, den demokratiska fostran, idrottens värdegrund och den delaktighet som Svensk Idrott står för är något vi ska värna om. Med det finns också inbyggda strukturer som är traditionella, förlegade och relativt svåra att förändra.

För att kunna optimera och maximera integrationsarbetet behövs en ökad förståelse och insikt hos föreningarna kring idrottens roll som samhällsutvecklare. Vi ser ett behov av att våra anställda och förtroendevalda inom idrottens stödorganisationer behöver vara bättre rustade för att möta föreningarna kring de horisontella principerna jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering, och med särskilt fokus på bemötande och integration av nyanlända.

Syfte

För att vi på bästa sätt ska kunna stödja, utveckla och utbilda idrottsföreningarna i bemötandet av nyanlända behöver vi öka kompetensen hos våra anställda och förtroendevalda, samt stärka nätverket och samarbetet inom idrottsrörelsen. Syftet med projektet är att deltagarna ska få fördjupad kompetens på ett antal viktiga områden inom de horisontella principerna jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering, för att professionalisera och utveckla verksamheten. Det övergripande målet är att genom kompetenshöjning uppnå ökad inkludering inom idrotten.

Skribent: Sven Eklund
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss