Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Fystester

Västernorrlands Idrottsförbund erbjuder fystester för idrotten i Västernorrland. Vi kan genomföra tester enligt Sveriges Olympiska Kommittés (SOK:s) Fysprofil, men också genomföra enstaka tester eller skräddarsy tester för just dig och din förening. Då vår testutrustning är mobil kan vi genomföra tester runt om i länet.
  • Skapad: 23 OKT 2013 10:12

Vi använder oss av Muscle Lab för att genomföra sprint-, power- och hopptester. Vi utför även styrke-, uthållighets- och rörlighetstester.

Tester är ett viktigt instrument för att kunna utvärdera den genomförda träningen, men då är det också viktigt att testerna är tillförlitliga. Därför kan det vara bra att anlita någon som ser till att testerna genomförs lika vid varje tillfälle och att relevanta tester väljs.

Relevanta tester väljs utifrån idrottens kravprofil. För SOK:s Fysprofil finns framtagna testbatterier för olika idrotter utifrån dess kravprofiler. Ta gärna kontakt med oss för dialog om fystester.


Läs mer Fysprofilen.

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Magnus Forsberg

Idrottskonsulent
Västernorrlands Idrottsförbund
010-476 48 71
This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss