Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Hur kan min förening bli mer energismart?

Det finns många metoder för att minska de ekonomiska utgifterna i en förening. Anläggningar och idrottsmiljöer kostar mycket för en förening att driva. Det finns allt från små till stora åtgärder. Att starta upp med de lite mindre åtgärderna är en bra början.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2018 14:49

I en föreningslokal är det t.ex. vanligt att man har fått en drickakyl som står framme. Det föreningarna ofta inte vet är att den drar ca 1000 – 2000kwh/år medan en vanlig kyl drar 110-120kwh/år. Många föreningar har problem med fukt i sina lokaler. En åtgärd till det är att installera en avfuktare. På det sätter undviker man mögel och fuktskador. Det är viktigt att tänka på hur avfuktaren ska användas så att den inte står och går dygnet och elförbrukningen blir högre än nödvändigt. Ta hjälp av en energi och klimatrådgivare så sparar ni kostnader.

För att komma igång med ert arbeta att energieffektivisera er anläggning eller idrottsmiljö kommer här några bra punkter att följa.

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss