Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Mimmi - en förebild för unga idrottare i Sundsvall

2017-11-15 13:17
Lördagen den 26 oktober öppnade Riksidrottsmuseet i Stockholm en ny utställning. En del i den utställningen är ett antal ”idolkort”, bilder på en handfull kända personer som gör en insats, står upp för inkludering inom idrotten.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 13:17

Idolkorten matchas även upp med ungdomar, i åldern 12-17 år, från den vardagsverksamhet som pågår. Ungdomar som gör skillnad i sin förening. Meningen är att andra ungdomar som besöker utställningen skall hitta en igenkänning och se att enkla och små insatser kan göra skillnad.

Vår blick fastnade så klart genast på ett idolkort av en tjej som vi är riktigt stolta över. När år 2017 började hade Mekdelawit Nigussu Damtew, av alla kallad Mimmi, aldrig besökt vår huvudstad. Nu hänger hon där idag, och i 2 år framåt - som idolkort.  

Att som nyanländ fotbollsspelare i SDFF plus även få chansen att fungera som ledare för andra barn och ungdomar stärker både självkänsla och självförtroende. Då är det bra om det erbjuds möjlighet till utbildning i ledarskap och hur föreningslivet i Sverige fungerar. Genom SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Västernorrlands Idrottsförbund och Bosöns Idrottsfolkhögskola har vi kunnat möta det behovet.

För väldigt många nyanlända barn och ungdomar är idrotten den första miljön där de får vara sig själva. Där de kan känna sig sedda och behövda, och genom idrottens universella språk uttrycka sig och göra sig förstådda. Med rätt stöd kan det leda dem väldigt långt och öppna många dörrar. 

Det förstår vi i SDFF Plus, SISU Idrottsutbildarna och Västernorrlands Idrottsförbund.

Lennart Lummi, SDFF Plus, 070-666 0 666, This is a mailto link
Håkan Melker, Västernorrlands IF, 070-580 58 68, This is a mailto link

 

Skribent: Ellinor Sundin
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss