Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

LOK-stöd

Förkortningen LOK-stöd står för Statligt lokalt aktivitetsstöd och är avsett att stödja verksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Ideella föreningar som är anslutna till ett specialidrottsförbund (SF) som är anslutet till Riksidrottsförbundet (RF) kan söka LOK-stöd.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2018 13:08

Villkor för att få bidrag

Föreningarnas bidrag grundas på de sammankomster mellan 7 och 25 år som föreningen ordnar. Sammankomsten ska ligga i linje med föreningens idrottsliga verksamhet och idé för barn och ungdom.

Med idrottsverksamhet avses prestationsinriktad tävlingsidrott samt hälsoinriktad bredd- och motionsidrott där det ingår ett centralt moment av fysisk aktivitet. Sammankomsten ska pågå minst 60 minuter och innehålla en gemensam samling och avslutning. För att räknas som sammankomst måste det vara en ledarledd gruppaktivitet.

Det kan exempelvis vara ett träningstillfälle i en judoförening eller en innebandymatch. Det ska vara minst 3 bidragsberättigade deltagare utöver ledare och bidrag utgår för maximalt 30 deltagare per gång. Även ledare i åldern 13-25 år är bidragsberättigade. För att räknas som deltagare ska man vara medlem i föreningen. Deltagare i föreningens "prova på aktiviteter" i rekryteringssyfte är också bidragsberättigad.

En deltagare får bara räknas en gång per dag och idrott. När det gäller ledare och deltagare inom handikappidrott finns ingen övre åldersgräns.

Ta hjälp av LOK-stödsgruppen

Mejl:       This is a mailto link
Telefon:   08-699 61 50 

Ansökningstid

Året är indelat i två redovisningsperioder, 1 januari till 30 juni och 1 juli till 31 december.

LOK-stödsansökan för perioden 1 januari till 30 juni ska skickas in senast 25 augusti. Sista ansökningsdag för perioden 1 juli till 31 december är 25 februari.

Kommer ansökan in för sent får inte föreningen något bidrag.

 

Digital ansökan

Ansökan måste skickas in via IdrottOnline som är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund. Det finns tre filmer som visar hur du gör för att ansöka om LOK-stöd via IdrottOnline.

Storlek och riktlinjer för utbetalning

Men om LOK-stöd på svenskidrott.se

 

Kommunalt aktivitetsstöd

Föreningar kan också få aktivitetsstöd från sin kommun. Här kan du läsa mer om det:

Härnösand

Kramfors

Sollefteå

Sundsvall

Timrå

Ånge

Örnsköldsvik

För ytterligare information kontakta
VIF/SISU, Sven Eklund
tel. 010-476 49 00

Så här ansöker du

Kontaktperson

Sven Eklund

Administration
Västernorrlands Idrottsförbund
010-476 49 00
This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss