Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Fair Play-priset

Fusk och fula tricks är vanliga inom idrotten. Men rent spel är faktiskt ännu vanligare. Avarterna sticker dock ut mer än de goda exemplen. Därför måste vi hjälpas åt att lyfta fram de goda insatserna. Nominera kandidater till Västernorrlands Idrottsförbunds Fair Play-pris.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2017 13:42

Fair Play-priset premierar tre typer av insatser:

  • Idrottsutövare, lag eller ledare som offrar sin seger eller sitt sportsliga resultat i en handling som visar prov på föredömlig sportsmannaanda.
  • En person som under hennes/hans idrottskarriär alltid på ett extraordinärt sätt utmärker sig för en känsla av rent spel, lojalitet, respekt för motståndare och domare, skrivna eller oskrivna regler.
  • En person eller organisation som utför aktiviteter för att understödja rent spel och sportsmannaanda, exempelvis kampanjer, utbildning och föreläsningar, artiklar eller uttalanden i media.


Visst finns det någon insats för rent spel att premiera i din klubb?
Ta chansen att vinna både prestige och pengar. Den förening som nominerar vinnare får 10 000 kronor, en utbildningscheck på 5 000 kronor. Vinnaren får också en minnesgåva.

 

Nominering

Kandidater till Fair Play-priset kan nomineras av specialidrottsförbund (SF), distriktsidrottsförbund (DF), specialdistriktsidrottsförbund (SDF), idrottsförening eller medlemmar i  Svenska Sportjournalistförbundet (SSF).
Nomineringen ska åtföljas av ett händelseförlopp och motivering
och skickas till This is a mailto link.

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss