Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Foto: KGZ

Allidrott - ett smörgåsbord av idrott för barn i Härnösand

2015-05-05 14:46

Projektet Allidrott ska ge barn i årskurs 4 möjlighet att prova på och upptäcka fler olika idrotter under organiserade former. Det är Västernorrlands Idrottsförbund som startat projektet med stöd från Idrottslyftet. Nu söker vi föreningar som vill vara med och erbjuda barnen aktiviteter.
  • Uppdaterad: 2016-06-08 02:32
Genom att testa olika idrotter ska barn och ungdomar få möjlighet att hitta en fysisk aktivitet som de vill fortsätta med eller återuppta. Målet är att få så många barn och ungdomar som möjligt i rörelse.

Vill din förening ha fler medlemmar?

Nu söker vi föreningar som vill vara med i projektet. Vi önskar att varje förening tar hand om fyra veckor, ett träningstillfälle per vecka. Vi tror att fyra veckor är lagom för att barnen ska hinna bilda sig en uppfattning om den idrott som de får testa.  Det ska alltid finns två ledare på plats. Föreningen ska kunna ta emot de barn som sedan vill börja träna i ordinarie verksamhet. En aktivitetsledare och minst en representant från styrelsen ska vara med på en kick-off några veckor innan träningarna startar.


Gratis och inga krav på medlemskap

Allt är gratis för deltagarna och det finns inga krav på medlemskap eller närvaro. Allidrott ska bedrivas som prova på verksamhet. Idrottsföreningar, kommun, skola och Västernorrlands Idrottsförbund samverkar.

Vi är på Solenskolan

Aktiviteterna startar vecka 36 i Solenskolans gymnastiksal eller på grunsplanen utanför. Träningstiden är onsdagar mellan kl 18-19.30.
 

Vill din förening vara med i projektet?

Anmäl ert intresse till:
Håkan Melker
Idrottskonsulent
Västernorrlands Idrottsförbund
Tel. 060-59 42 06, 070-580 58 68 (sms)
e-post: This is a mailto link
Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss