Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet, engagemang.

Spela Roll-veckan i Örnsköldsvik

2018-02-07 14:56
Snart är det åter dags för Spela Roll-veckan i Örnsköldsviks kommun. Nu för femte året i rad och som alltid under v 7. Spela Roll-veckan är en nationell vecka som arrangeras för att belysa barn och unga som växer upp i missbruksmiljöer.
  • Uppdaterad: 2018-08-13 13:09

Det är dags att bryta tystnaden och visa barn, unga och familjer att de inte är ensamma. Det finns hjälp och stöd att få.
I Örnsköldsvik väljer vi också att lyfta psykisk ohälsa och våld i nära relation under veckan. Mer information finner du via www.ornskoldsvik.se/spelaroll

För dig som är idrottsledare eller på något sätt arbetar och engagerar dig inom idrotten och kommer i kontakt med barn och unga är det otroligt viktigt att du vågar se och vågar fråga. Hur mår barnet egentligen?
Idrotten kan spela en stor roll för dessa barn och unga då det kan vara en trygg plats med trygga vuxna.

Sedan hösten 2017 har även BRIS i samarbete med Riksidrottsförbundet en särskild stödlinje dit du som idrottsledare kan vända dig vid frågor och funderingar. Bris stödlinje för idrottsledare: 077-440 00 42, alla vardagar 9.00–12.00.

För att arbeta preventivt med frågorna i din förening finns www.barnensspelregler.com.
Önskar ni stöd i arbetet kan ni vända er till www.sisuidrottsutbildarna.se/vasternorrland

Läs mer här...

Skribent: Sven Eklund
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 010-476 49 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss