Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nytt samarbete mellan Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Brottsofferjouren

2017-12-05 07:43
  • Uppdaterad: 2017-12-05 07:45

#MeToo är en hashtag som skapats för att uppmärksamma omfattningen av sexuella trakasserier mot kvinnor. Uppropen i media har duggat tätt och nyligen samlades kvinnor inom idrottsrörelsen under #Timeout. Ett upprop som välkomnas av Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, som nu tar ytterligare ett steg för en tryggare idrott genom att starta ett samarbete med Brottsofferjouren.

I och med #MeToo och #Timeout synliggörs omfattande brott både inom idrotten och samhället. Samarbetet med Brottsofferjouren innebär att idrotten i Västmanland nu står rustade och kan erbjuda ett ännu bättre stöd till de som har blivit utsatta. Länets idrottsföreningar erbjuds också möjligheten att arbeta brottsförebyggande med fokus på en trygg idrottsmiljö.

”Vi är glada att kunna presentera det här samarbetet. För oss är det viktigt att idrott bedrivs i en trygg och säker miljö.  I och med #Timeout vet vi att så inte alltid är fallet. Därför är det viktigt att både kunna erbjuda ett förebyggande arbete, likväl som att visa de som har blivit utsatta att det finns stöd att få ”, säger Oscar Uusitalo på Västmanlands Idrottsförbund.

”Samarbetet är viktigt utifrån flera perspektiv men främst att vi ska finnas nära till hands, som en kontakt att erbjuda när en person behöver stöd till följd av ett brott. Men vi vill även finnas till för hela föreningen och föra dialog kring hur man uppmärksammar trakasserier och våld, samt ge verktyg för hur man kan prata om detta”, säger Ida Högback på Brottsofferjouren Västmanland

Med anledning av uppropet #Timeout anordnade Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna en drop-in kväll tisdagen den 28 november. Flera besökare från länets idrottsföreningar samt kommuner fanns på plats och diskuterade det omfattande värderings- och jämställdhetsarbete som pågår inom idrotten. Samarbetet med Brottsofferjouren ser vi nu som ett ytterligare steg i detta arbete.

För mer information kontakta
Oscar Uusitalo, Västmanlands Idrottsförbund, tfn: 010-476 48 11, This is a mailto link
Ida Högback, Brottsofferjouren Västmanland, tfn: 070-312 85 34, This is a mailto link

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss