Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Allas rätt att vara med

Ta chansen - utveckla din förening! Delta i Allas rätt att vara med - ett projekt riktat mot idrottsföreningar i Östra Mellansverige som har anställd personal.
  • Uppdaterad: 2016-10-04 13:58

Under kommande två år satsar vi genom projektet Allas rätt att vara med extra på idrottsföreningar med anställd personal. Tillsammans med föreningarnas styrelser och anställda kommer vi att arbeta för inkluderande och trygga miljöer där fokus ligger på kompetens, ansvar och utveckling.

Gång på gång slår vi inom idrotten nationella, internationella och olympiska rekord. Och vi gör det alltid tillsammans. Inom projektet Allas rätt att vara med vill vi skapa miljöer där varje individs inneboende potential kommer till sin rätt, oavsett vilken roll man har i föreningen. Idrott är viktigt för alla och att alla är viktiga för idrotten. 

För tryggt klimat och effektiva kanslier

Idrotten utvecklas ständigt. Genom att satsa extra på de anställdas villkor vill vi skapa en miljö för optimal utveckling. Projektdeltagarna kommer att ingå i nätverk där möten med andra anställda och förtroendevalda sker för samtal och erfarenhetsutbyte varvat med utbildningsinsatser som leder till effektiva kanslier, tryggt klimat och goda resultat. 

- Att vara del i en ideell styrelse och samtidigt vara arbetsgivare kan vara en utmanande kombination. Detta projekt möjliggör att vi extra kan utbilda styrelsemedlemmar och värna om alla de anställda som finns i idrottsföreningarna i Västmanlands län.

Deltagarna kommer att ingå i nätverk där möten med andra anställda och förtroendevalda sker för samtal och erfarenhetsutbyte varvat med utbildningsinsatsersom leder till effektiva kanslier, tryggt klimat och goda resultat. Vi vill skapa trygga och välkomnande miljöer där man som individ utvecklas, säger Maria Engelfledt, distriktsidrottschef på Västmanlands Idrottsförbund.

För mer information, kontakta projektledare Marie Höljer: This is a mailto linkeller 010-476 48 18.

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss