Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

LOK-stöd

Avsett att stödja föreningrnas ungdomsverksamhet

LOK-stöd

LOK-stöd kan sökas av alla idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. Från den 1 januari 2014 gäller nya LOK-stödsföreskrifter.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 15:05

De nya föreskrifterna samt allt annat du behöver veta om LOK-stödet finns att läsa här

Vill du ansöka om LOK-stöd? Om ansökningsprocessen.

Vad händer med personer som inte fått ett svenskt personnummer än?

Personer som ännu inte fått svenskt personnummer (t.ex. asylsökande) får räknas för LOK-stöd under förutsättning att personen ifråga är inom bidragsberättigad ålder.

Om föreningen närvaroregistrerar via IdrottOnline måste deltagarna vara upplagda i medlemsregistret. För personer utan svenskt personnummer bockar man i "utländsk person" och anger sedan bara födelseår-månad-dag. Personen kan därefter läggas till på en aktivitet och kommer att räknas för LOK-stödet.

Om föreningen administrerar närvaron på annat sätt så anges även där bara år-månad-dag. Föreningen måste dock vid en kontroll kunna förklara/motivera varför personen ifråga inte har fullständigt personnummer angivet.

Läs mer under fliken Instruktioner under SupportIdrottOnline eller gå direkt dit direkt genom att klicka här.


Om LOK-stödet


Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn mellan 7-25 år. Regeringen har enligt förordningen om statsbidrag (1999: 1177) överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Riksidrottsförbundet.

 Här hittar du LOK-stödsreglerna.

Kommunalt bidrag

Det statliga LOK-stödet är inte samma sak som det bidrag du kan få för liknande verksamhet från din kommun. Ofta har de kommunala bidragen inte samma regler som det statliga LOK-stödet, bland annat kan ålder och ansökningstid skilja sig åt. Vill du veta mer om din kommuns bidragsregler kontaktar du ditt distriktsidrottsförbund (DF) eller din kommun. 

Närvaroregistrering

Du kan närvaroregistrera med digitala närvarokort samt närvaroregistrera i IdrottOnline och via mobiltelefon. 

Information om närvaroregistrering 

Ansökan
25 augusti respektive 25 februari, varje år.

Aktiviteter bedrivna under våren ska redovisas senast den 25 aug och aktiviteter bedrivna under hösten ska redovisas senast den 25 feb.

Här hittar du reglerna för LOK-stöd på lätt svenska (länk).

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Margareta Hofgaard

010-476 48 16
This is a mailto link

 

 

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss