Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Aila tackar för sig!

2019-03-29 13:50

Efter många år i idrottens tjänst avslutar Aila Johansson idag sin anställning hos Västmanlands Idrottsförbund och fortsätter istället som glad pensionär. Här delar Aila med sig av några av alla minnen från sin tid inom idrottsrörelsen.
  • Skapad: 29 MAR 2019 13:50

Den 15 juni 1995 klev Aila Johansson in på Idrottens hus på Björnövägen i Västerås och påbörjade ett vikariat som administratör hos Västmanlands Idrottsförbund. Nu, nästan 24 år senare, sätter vi oss mer i en av sofforna i nya Idrottens hus på Rocklunda i Västerås och gör en tillbakablick.

”Jag trivdes direkt hos Västmanlands Idrottsförbund och hann faktiskt bara arbeta i några dagar innan jag fick frågan om en fast anställning. Jag minns än idag hur glad jag blev över frågan och tackade självklart ja”, berättar Aila.

Sedan dess har Aila varit Idrottsförbundet troget, även om arbetsuppgifterna har varierat.

”I början kunde arbetsuppgifterna bestå av att skriva föreningsprotokoll och verksamhetsberättelser, sedan blev det ekonomifrågor på BingoLotto under några år innan jag tog över ansvaret för IT och fastighet”, berättar Aila som har många härliga minnen från sina år inom idrottsrörelsen.

”När jag slutade arbeta med BingoLotto (som var ett uppdrag som tidigare tillhörde Idrottsförbundet) blev jag bjuden på en resa ner till Göteborg och fick vara med under en direktsändning av programmet. Det var när Leif "Loket" Olsson var programledare och jag hade fått med ett stort collage från mina kollegor i Västerås som jag hade fått i uppdrag att se till att få "Lokets" autograf på. Det fixade jag såklart”, ler Aila

”Ett annat roligt minne är Dublinresan med alla kollegor från Idrottsförbundet och SISU, och såklart flytten av Idrottens hus hit till Rocklunda som blev verklighet under förra året efter många år av arbete.”

Idag är det avtackning för Aila med öppet hus, kaffe och tårta.

”Jag kommer att sakna alla kollegor, föreningskontakter och leverantörer. Sedan kommer jag att sakna att lösa alla dagliga problem som har dykt upp i mitt arbete. Jag är en problemlösare. Samtidigt ser jag fram emot att slippa ställa väckarklockan. Det kommer bli många långpromenader med hunden Arvid och förhoppningsvis en massa äventyr och resor med husbilen.

Vi tackar Aila för ett fantastiskt arbete under alla år på Västmanlands Idrottsförbund!

Text och foto: Anette Fransson

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss