Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Aktivitetsledare till De Launa i Fagersta och Västerås

2019-02-11 14:00

Vi söker tre aktivitetsledare i Västerås/Fagersta till projektet De Launa. Syftet med satsningen är att öka engagemang och deltagande inom idrottens och föreningslivet för elever som går i skolor på resurssvaga områden. Satsningen vill även skapa tillfällen för idrottsföreningar att lättare nå potentiella målgrupper på deras lokalområde. Arbetet kommer ske utifrån timanställning, cirka tio timmar per vecka.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 14:00

De Launa är ett samarbete mellan Västmanlands Idrottsförbund och idrottsföreningar i Västmanland. Satsningen riktar sig mot grundskolor och ska ge eleverna möjlighet att prova på olika idrotter under eller i nära anknytning till skoltiden.

De föreningar som deltar i satsningen ska ha en lokal anknytning till området där skolan befinner sig eller ha ledare med lokal anknytning.

Vi vet att det finns många positiva effekter med nära samarbete mellan idrottsföreninagr och skolan, framförallt i resurssvaga områden.  

Meriterande 
Aktiv inom föreningslivet.
Arbetat med barn och ungdomar.
Språkkunskaper. 

Arbetet
Aktivitetsledarens roll är att motivera elever till deltagande i de olika aktiviteter som erbjuds både på och utanför skolan. Aktivitetsledaren kommer tillsammans med idrottsföreningar hålle i aktiviteter för elever i anslutning till skoldagen. Aktiviteterna sker i Västerås och Fagersta. 

Anställningsform
Arbetet kommer ske utifrån timanställning, cirka tio timmar i veckan. Arbetet startar upp i april .

Krävs
Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt.

Kontaktperson Västmanlands Idrottsförbund 
Edwin O’Brien-Rodney  

This is a mailto link 

010-476 48 10

Västmanlands idrottsförbund (DF) och SISU Idrottsutbildarnas Västmanland (SISU-d) utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja SF/MO regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss