Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: FREDRIK KARLSSON

Dags för Idrottens dag i Köping

2018-09-25 09:14

Lördagen den 29 september genomför Västmanlands Idrottsförbund, i samverkan med Köpings kommun, Idrottens dag på Köpings IP. Arrangemanget kommer på ske under kvällstid, mellan klockan 20:00-22:30, och riktar sig framförallt till ungdomar mellan 13-17 år. Kvällen kommer vara fylld med aktiviteter, bland annat bumperball, klättervägg, dansuppvisning, boxning med mera. Allt med fokus på rörelseglädje.
  • Skapad: 25 SEP 2018 09:14

”Det känns fantastiskt roligt att erbjuda den här möjligheten för ungdomarna i Köping med omnejd. Det är första gången Idrottens dag genomförs i Köping och vi kommer att bjuda på något som passar alla. Bland aktiviteterna finns bland annat klättervägg samt en hinderbana med möjlighet till fina priser. Dessutom har vi en DJ på plats för att höja stämningen ytterligare. Är du bland de 150 första besökarna på plats bjuder vi på både smooothie och goodiebag. Att besöka Idrottens dag är helt kostnadsfritt och kvällens fokus är rörelseglädje och att få fler att testa nya idrotter och aktiviteter”,  säger Marie Persson på Västmanlands Idrottsförbund

Idrottens dag är ett nationellt koncept som under 2018 arrangeras på 31 platser över hela Sverige och är även en del av European Week of Sports. På några orter i landet genomförs Idrottens dag även på kvällstid med syftet att locka ungdomar att testa nya aktiviteter med rörelse i centrum.  I dag  vet vi att medlemskurvan inom idrottsrörelsen vänder nedåt med 11-åringarna – en trist verklighet som många idrottsföreningar känner igen från sin vardag. För att motverka detta behöver barn och ungdomar få möjligheten att testa nya aktiviteter i en stimulerande miljö och med Idrottens dag finns möjlighet att göra just detta. Samtidigt har idrottsföreningar en möjlighet att visa upp sig, rekrytera nya medlemmar och prata om hur vi vill idrotta i framtiden.

För mer information kontakta:
Tobias Fahlén idrottskonsulent på Västmanlands Idrottsförbund
tfn: 010-476 48 19

Läs gärna mer på:
www.idrottensdag.se och www.rf.se/vastmanland

Aktiviteter under Idrottens dag i Köping:
Bumperball

Jättedart

Bågskytte

Bordtennis

Boxning

Boule

Jujutsu

Bangolf

Brottning

Hinderbana

Klättervägg

DJ

Fritidsbanken

Kubb

Styltor

Fäktning

Dansuppvisning

Välkommen till Idrottens dag!

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss