Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

En kväll fylld av aktiviteter i Köping

2018-10-02 15:04

Idrottens dag blev idrottens kväll när Köpings IP i lördags fylldes med aktiviteter för ungdomar mellan 13-17 år.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2018 15:04

Det blev en rolig och fullmatad kväll med cirka 300 deltagare på plats som bland annat fick möjlighet att prova på klättervägg, bumperball, jättedart, bågskytte, boule, hinderbana, fäktning med mera. DJ Sandor fanns på plats och fick deltagarna att bli riktigt varma i kläderna den mörka höstkvällen till trots. En inspirerande kväll där ungdomar i blandade åldrar fick prova på roliga och utmanade aktiviteter med fokus på rörelseglädje.

Aktiviteten var en del av Idrottens dag, som är ett nationellt koncept och även en del av European Week of Sports. På några orter i landet genomförs Idrottens dag även på kvällstid med syftet att locka ungdomar att testa nya aktiviteter med rörelse i centrum.  I dag vet vi att medlemskurvan inom idrottsrörelsen vänder nedåt med 11-åringarna – en trist verklighet som många idrottsföreningar känner igen från sin vardag. För att motverka detta behöver barn och ungdomar få möjligheten att testa nya aktiviteter i en stimulerande miljö och med Idrottens dag finns möjlighet att göra just detta. Samtidigt har idrottsföreningar en möjlighet att visa upp sig, rekrytera nya medlemmar och prata om hur vi vill idrotta i framtiden. Idrottens dag i Köping arrangerades av Västmanlands Idrottsförbund i samverkan med Köpings kommun.Deltagarna bjöds på välsmakande smoothies

Dansuppvisning under Idrottens dag i Köping.

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss