Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Föresläning om hot och våld inom idrotten

2019-02-21 15:26

Med drygt 3 miljoner medlemmar och 20 000 idrottsföreningar är svensk idrott en stor och viktig del av det svenska samhället. Företeelser som finns i samhället går vanligtvis även att hitta inom idrotten. Det gäller även de negativa avarterna. Den 5 mars välkomnar Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna till en föreläsning med Lena Sahlin, säkerhetsansvarig på Riksidrottsförbundet.
  • Skapad: 21 FEB 2019 15:26

Det finns en negativ utveckling där den organiserade brottsligheten växer och utmanar företrädare inom idrottsrörelsen på olika sätt. 
Otillåten påverkan inom idrotten är ett problem som uppmärksammas mer och mer. Syftet med att vilja påverka kan variera  och ett exempel är matchfixning för ekonomisk vinning.   
Den 5 mars kommer Lena Sahlin från Riksidrottsförbundet för att prata om idrottens utmaningar och  ansvar I syfte att förebygga och hantera frågor om otillåten påverkan, matchfixning, och det förhöjda  terrorhotet i Sverige. Det handlar om oro och otrygghet i samband med vissa idrottsevenemang,  uppgjorda matcher samt hot, våld och trakasserier. Den mer systemhotande brottsligheten är även  den en stor utmaning för många aktörer. 


Detta gäller I allra största grad idrottsrörelsens sårbara föreningsdemokrati. Kan inte utvecklingen vändas riskerar konsekvenserna, både för idrotten och för  samhället, bli allvarliga. 

Lena Sahlin, säkerhetsansvarig på Riksidrottsförbundet lyfter olika frågeställningar och utmaningar  för idrottsrörelsen. Lena har värdefull erfarenhet från sitt mångåriga arbete som säkerhetschef på  Svenska Hockeyligan innan hon från 2016 arbetat på RF.   

Agenda:

  • Strategi för att förebygga och hantera brottslighet som är relaterad till idrotten 
  • Hot, våld och trakasserier      
  •  Terror          

Datum och tid: 
Tisdagen den 5 mars 13.00‐15.30   

Plats: 

Idrottens Hus på Rocklunda, Pontus Widéns väg 18  

Anmälan: senast 1 mars till Maria Engelfeldt, This is a mailto link

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss