Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsombudsman och visselblåsartjänst för en trygg idrott

2018-11-12 13:18

Riksidrottsstyrelsen har i helgen beslutat om ytterligare åtgärder för att stärka idrottens värdegrund och det barnrättsliga arbetet inom idrotten. Från och med torsdag den 15 november införs också idrottsombudsman och visselblåsartjänst.
  • Skapad: 12 NOV 2018 13:18

Idrotten ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. I Västmanland arbetar vi aktivt med att skapa idrottsmiljöer där alla känner sig välkomna och framförallt känner trygga, detta gör vi genom dialog med våra föreningar samt att vara ett bollplank för föreningar som hamnar i svåra situationer. Utgångpunkten i allt arbete är: barnet i centrum.

Idrottsombudsmannen ska stötta och ge råd i ärenden där misstankar finns om agerande som bryter mot idrottens värdegrund. Syftet med visselblåsartjänsten är att underlätta anmälan. 

Här kan du läsa mer om hur du och din förening kan arbeta för en trygg idrott och vilket stöd och hjälp som finns att få via Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Trygg idrott (länk)

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss