Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Marie är sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott

13 NOV 2018 11:05
Lever din förening enligt idrottens värdegrund? Känner sig alla välkomna och sedda? Marie Persson är sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott på Västmanlands Idrottsförbund och finns som stöd och bollplank till dig och din förening.
  • Skapad: 13 NOV 2018 11:05

Vad innebär det att vara sakkunnig för barn- och ungdomsidrott?
Det innebär att jag ska sprida kunskap och kompetens om hur bra barn- och ungdomsidrotts bedrivs baserad på forskning och fakta. Vara den spjutspets som man kan vända sig till i distriktet när man funderar på hur barn- och ungdomsidrotten bedrivs. En stor del av arbetet är att stötta idrottsföreningar och dess ledare när de vill utveckla sin verksamhet i linje med Idrotten Vill och RF:s barn- och ungdomsanvisningar. Allt arbete ska gå i linje med Strategi 2025.

Vad kan du hjälpa länets idrottsföreningar med?
Jag kan hjälpa föreningar att informera om barn- och ungdomsidrott och dess riktlinjer. Jag hjälper även till med att ta fram nya dokument utifrån Idrotten Vill och RF:s barn- och ungdomsanvisningar. Jag åker gärna ut till föreningar och deltar på ledar- och föräldramöten för att sprida kunskap och kompetens kring dessa frågor. Jag kan också vara med och stötta/hjälpa föreningar om någon brutit mot riktlinjerna. I allt arbeta jag gör utgår jag alltid med barnets bästa i fokus.

En annan del jag jobbar med är Samsyn Västmanland som arbetar för att barn och ungdomar ska kunna dubbelidrotta högre upp i åldrarna samt att föreningarna följer Idrotten Vill och RF:s barn och ungdomsanvisningarna.

Vilken ser du som den största utmaningen inom dagens idrott för barn och unga?
Den största utmaningen vi har idag är att vi behöver behålla fler barn och ungdomar högre upp i åldrarna för att främja god folkhälsa och att alla ska få en positiv känsla av idrotten. Idag är vi som flest utövare inom idrottsrörelsen vid 11-års ålder. Detta är ett stort problem eftersom det leder till stillasittande och inaktivt.

Vem kan kontakta dig?
Alla som har frågor gällande barn- och ungdomsidrott får gärna kontakta mig. Vår målsättning är att få en idrott där alla känner sig välkomna och sedda.Kontakta Marie:
e-post: This is a mailto link
tfn: 072-55 83 017

Samsyn Västmanland

Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss