Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Maskulinitet, dopning och våld

2018-10-16 15:16

Minst 30 000 svenskar dopar sig regelbundet, ytterligare 10 000 dopar sig lite då och då. Anabola androgena steroider, medför ökad risk för våldsbrott och impulsiva vredesutbrott. Den som missbrukar förändras både fysiskt, psykiskt och socialt. Välkommen till en utbildningsdag för att fördjupa kunskapen om och konsekvenserna av steroidmissbruk och belysa kopplingen till stereotypa maskulinitetsnormer och våld.
  • Skapad: 16 OKT 2018 15:16

Utbildningdagen arrangeras av Länsstyrelsen i Västmanlands län i samverkan med Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.


Föreläsare:

Peter Svensson är utbildare inom våldsprevention och initiativtagare till Huskurage tillsammans med kriminologen Nina Rung. Peter föreläser om normer, maskulinitet och machokultur, våld i nära relation och civilkurage. Han arbetar med att utveckla värdegrundsarbete från ord till handling i föreningar och företag. Peter har arbetat med flera idrottsförbund och föreningar i syfte att förändra machonormer inom idrotten.

Jonas Karlsson är programledare och tv-producent. Föreläsningen behandlar bland annat dopningsproblematiken utanför idrotten, som ju är långt mycket mer utbredd och ett av våra största missbruksproblem. Det är ett växande problem i det tysta. Tullens beslag ökar år för år och så många som uppåt 70 000-80 000 bedöms använda steroider.

Ditte Lundberg är projektledare för ”En kommun fri från våld” i Västerås stad. Inom verksamheten utbildas ungdomar inom rogrammet MVP (Mentorer i våldsprevention). Arbetet handlar om att ungdomar ska visa civilkurage och våga ta ställning mot ”machokultur”, våld och droger med mera.

Målgrupp:
Du som kommer i kontakt med personer i riskgruppen till exempel personal inom skola, förskola, fritids, socialtjänst, du som arbetar som ANDT-samordnare eller förebyggande med missbruksfrågor, idrottsledare, föräldrar eller andra som känner oro inför ämnet.

Tid:

6 december 2018 klockan: 8.30 registrering, program 09.00 -15.30

Plats:
Växhuset, Viktor Larssons Plats, Västerås Lokal: Konsertsalen

Anmälan:
Anmälan via länken: anmälan senast den 26 november. Ange i din anmälan om du har särskilda behov av utrustning eller hjälpmedel som arrangören ska tillgodose, eller om du har allergier eller behov av speciell kost.

Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Vid uteblivet deltagande eller avbokning efter den 27 november debiteras 500 kronor per person.

Frågor?
Ansvarig för konferensen, Torbjörn Messing,
Länsstyrelsen, tfn 010-224 93 71
Praktiska frågor, Caisa Claydon,
Länsstyrelsen, tfn 010-224 92 37
Av hänsyn till allergiker är vi tacksamma om du undviker parfymer och andra starka dofter vid mötet.

För information om hur Länsstyrelsen behandlar personuppgifter, se www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Välkommen!

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss