Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

"Sega gubbar" starka seniorer i gymmet

15 MAJ 2018 17:09
Tre gånger i veckan ses Arboga Atletklubbs ”Sega gubbar” i Sturehallen för gemensam styrketräning. De är ett gäng påfallande vältränade seniorer, starka och viga till en grad många bara drömmer om. Ett bra bevis på vad idrott hela livet handlar om.
  • Skapad: 15 MAJ 2018 17:09Ett tiotal seniorer i åldrarna 63 till 85 har mött upp i Sturehallens styrketräningslokal i Arboga denna onsdag. Det är ett gäng pigga och fräscha herrar som trivs med att ta hand om sig och med gemenskapen att träna i grupp.

Träningskamraterna hejar på när Ulf Jersby lyfter tungt. Det
sociala är en del av "Sega gubbars" långa träningshistoria.

I runt fyrtio år har gruppen, som kallar sig ”Sega gubbar”, tränat tillsammans, måndag, onsdag och fredag. De tränar, snackar och skojar med varandra.
”Förut tränade vi 80 procent och pratade 20. Nu är det tvärtom”.


Tomas Nordman är inte bara en "seg gubbe",
han är vig också. Som tur är får man vara med
i gänget även om man är lite stel.

”Idrott hela livet i förening” är ett av de mål som idrotten har i sin strategiplan 2025. Denna onsdagskväll har turen kommit till Arboga AK:s seniorer, att få en föreläsning om kost och träning av idrottskonsulent Mats Vennberg från SISU Idrottsutbildarna och till det kaffe och grov smörgås med nyttigt pålägg. Föreläsningen är förstås förlagd efter träning, dusch och bastu och alla kommer på föreläsningen.

Mats Wennberg är nöjd med kvällen. Det blev bra diskussioner kring mycket, bland annat runt mat och framför allt runt frågan om mat före och efter träning. Han bekräftar också hur viktig idrott är under hela livet, både rent träningsmässigt men också socialt. Nyrekryteringen till ”Sega gubbar” går tyvärr inte lika lätt som till de yngres idrott, då ju framförallt föräldrar anmäler sina barn.

”Detta vill vi gärna råda bot på. Det finns plats för många fler seniorer i träningsgruppen. Och självklart är även träningsvilliga damer välkomna till Sega gubbar, säger Mats.


"Sega gubbar". Fr.v. Yngve Pettersson, Tomas Nordman, Stefan Kedfeldt, Ulf Jersby, Lasse Stensson, Karl-Ivan Larsson, Karl-Åke Norgren, Kalle Holmberg, Bosse Wengelin och Bengt-Arne Sjökvist.

Intresserad av att börja träna med ”Sega gubbar”? Eller vill du bara komma förbi och kolla på en träning? Hör av dig till Bengt-Arne Sjökvist, 070-365 43 52, eller till någon av de andra på bilderna.

Skribent: Helle Zetterberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss