Hoppa till sidans innehåll

Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västmanland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETTER ARVIDSON

Varför mår jag så dåligt och varför är det så svårt att prata om?

2018-08-17 08:37

Psykisk ohälsa ökar bland barn och unga vuxna. Rapporter visar att mer än dubbelt så många barn lider av psykisk ohälsa i dag jämfört med för tio år sedan. Inom idrottsrörelsen är vi självklart också drabbade – med så många medlemmar och engagerade i våra föreningar är vi ett snitt av befolkningen. Vi är inget undantag och vi ska inte blunda utan öppna upp och bli ännu bättre på att se hela människan.
  • Skapad: 17 AUG 2018 08:37

De varma solstrålarna känns mot din hud när du cyklande tar dig fram längs vägen till träningen. Ljumma vindar fläktar skönt och det är inte långt kvar. Utanför idrottsplanen står redan några cyklar tillhörande dina träningskompisar i skuggan under de mörkt gröna träden. När du kliver in i omklädningsrummet möts du av skratt och glädje. Själv är du inte på topp idag för ditt knä är svullet av en skada.  

Detta berättar du självklart när träningsgruppen samlas och alla visar dig sitt stöd och erbjuder hjälp och tipsar om övningar för att du ska bli bättre. En skada är inget konstigt och vi har i träningsgruppen pratat om skadeförebyggande träningsövningar och även vikten av att låta kroppen läka när en skada har inträffat.  


Men egentligen är det inte
knät som är skadat. Det riktiga problemet är bara så svårt att beskriva.

 

Idag skriver distriktisdrottschef Maria Engelfeldt om psykisk ohälsa på vår blogg. Läs hela inlägget här.

Varför mår jag så dåligt och varför är det så svårt att prata om?
(länk)

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västmanlands Idrottsförbund
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:Tel: +46104764800
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss