Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Viktiga frågor för idrotten

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Viktiga frågor för idrotten

Svensk idrott är en viktig och positiv kraft i samhället. Med 3,2 miljoner medlemmar i 20 000 ideella föreningar och 650 000 ledare, skapar idrottsrörelsen en rad positiva bieffekter som vi kallar samhällsnytta.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2018 08:09

Idrottens drivkraft är glädjen och gemenskapen i gruppen eller laget, utmaningen och nerven i tävlingen, känslan att spränga sina gränser och det välmående som infinner sig efter ett träningspass. Kombinationen av ett starkt egenvärde och stor samhällsnytta inom många områden gör idrottsrörelsen till en viktig del av det svenska samhället. Vi vill möta gemensamma samhällsutmaningar och vi kan bidra till att skapa en gemenskap och framtidstro i samhällets alla delar. Vi gör Sverige starkare.Vi kan göra mer med rätt förutsättningar. Men vi ser att det även behövs förändringar som inte direkt är riktade till idrottsrörelsen utan till samhället i stort för att nå bättre folkhälsa, minskad segregation och en starkare gemenskap.

I vårt intressepolitiska program kan du läsa om våra viktiga politiska frågor.

Här hittar du vårt intressepolitiska program (länk)

Här kan du läsa mer om vår viktigaste fråga: Bygg för vår hälsa

Kontakt

Tina Sahlén

Intressepolitik
070-254 10 94 
This is a mailto link

Starka pensionärer

Så tycker svenska folket

Riksdagspartierna svarar

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss