Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Ålder

  • Uppdaterad: 12 DEC 2013 08:15

Idrotten vill att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar oavsett ålder får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet. Enligt lagen är det förbjudet att diskrimineras på grund av ålder i ett antal områden.

Idrottsrörelsen berörs av lagstiftningen i framför när allt gäller det arbetsgivar-arbetstagarförhållanden. Det finns laglig rätt att diskriminera utifrån ålder, till exempel genom lägre avgifter barn och ungdomar. Det vill säga att underlätta barn och ungdomar att till exempel se på idrott.

Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att involvera barn och ungdomar i utformningen av idrottsverksamheten. Dels genom att göra barn och ungdomar delaktiga i planering och genomförande av själva idrottande, dels genom att öka andelen unga i beslutande organ.

I förhållande till andelen barn och ungdomar som är medlemmar i idrottrörelsen så är de få yngre som finns med i kommittéer, styrelser och valberedningar.

I en organisation med ungdomsperspektiv är ungdomar inte målgrupp utan deltagare, ledare, initiativtagare och beslutsfattare.

RF och SISU Idrottsutbildarna arbetar aktivt för att stödja utveckling av ett ökat ungdomsinflytande. SISU Idrottsutbildarna har tagit fram material som stöd till föreningar och förbund som vill arbeta för ungdomsdelaktighet.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss