Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Internationellt arbete

"Idrott utövas överallt och förenar människor över gränserna. Det är viktigt att Sverige är representerade på den internationella arenan."

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Idrotten är global

Idrott utövas över hela världen. Den för samman människor från olika kulturer och sträcker sig över gränser. Samtidigt förs mycket av idrottspolitiken på en internationell arena och där är det viktigt att Sverige har en stark representation.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2018 13:18

Idrott är en internationell företeelse och bidrar därför till ett stort idrottsligt utbyte mellan nationer. Vid internationella tävlingar träffas idrottsutövare och ledare och lär känna varandra, både inom ramen för själva tävlingen och i umgänget utanför idrottsarenan.

Riksidrottsförbundet (RF) är medlem i ett antal internationella idrottsorganisationer. Ambitionen är att ha en stark representation samt att aktivt ta ställning i frågor som diskuteras i dessa forum.

Sveriges medlemskap i Europeiska Unionen (EU) gör att svensk idrott är en del av ett stort europeiskt sammanhang. I och med detta påverkas vi av de lagar och regler som finns inom EU.

RF anser dock att idrottspolitik först och främst är en nationell angelägenhet och ska behandlas med hänsyn till subsidiaritetsprincipen, det vill säga att beslut ska fattas så effektivt och så nära medborgarna som möjligt.

Svensk idrott har särskilda regler och system som måste finnas för att verksamheten ska kunna bedrivas. Den särarten vill vi bevara.

Kontakt

Marie Denitton

Internationell handläggare
08-699 62 08
This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss