Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Utbildning internationella representanter

  • Uppdaterad: 25 JAN 2017 14:42

En av Riksidrottsförbundets uppgifter på det internationella området är att stimulera och på olika sätt stödja SF i deras internationella verksamhet och där ingår även att bidra med kompetens. Därför har denna basutbildning för internationellt arbete tagits fram.

Basutbildning internationellt arbete i idrotten
-
för dig som är ny eller blivande internationell delegat

En utbildning där du skaffar dig viktig kunskap och ett nätverk för ditt uppdrag som internationell delegat inom idrotten. Under två plus två dagar med eget arbete emellan kommer du att få fördjupad kunskap inom bland annat den internationella idrottsarenan, internationell förståelse, mötesretorik- och teknik, lobbying och svensk idrotts mål och värderingar i relation till de internationella. Utbildningen ger dig värdefull kännedom och bättre förståelse samt en bra grund att stå på i ditt internationella arbete.

Kursdagarna varvas med föreläsningar, egen reflektion, samtal och grupparbeten. Detta för att det ska bli lättare att ta till sig och tillämpa den kunskap som förmedlas. Flera av föreläsarna har bred erfarenhet av internationellt arbete inom idrotten och delar gärna med sig av sina kunskaper.

Kursinnehåll:

  • Internationella idrottens organisation
  • Svensk idrotts internationella riktlinjer och strategi
  • Att verka i en internationell miljö och interkulturell förståelse
  • Internationell mötesteknik och terminologi
  • Internationella beslutsprocesser och lobbying
  • Idrottens finansiering internationellt
  • Mänskliga rättigheter

Lyssna gärna på Stefan Bergh, GS för RF/SISU Idrottsutbildarna, när han berättar om värdet av att verka på den internationella arenan. Länk till film: https://youtu.be/8Z-dT-dVZQg

Vill du veta mer, kontakta Marie Denitton, 08-699 62 08.

 

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss