Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Foto: DANIEL NILSSON

Mänskliga rättigheter

De mänskliga rättigheterna är globala och gäller för alla människor i hela världen, i varje land och i varje kultur. Rättigheterna gäller för alla oavsett hudfärg, sexuell läggning, etnisk eller politisk tillhörighet, social ställning, kön och trosuppfattning.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2017 16:07

Att arbeta med- och leva upp till mänskliga rättigheter ses för många som en självklarhet men förståelsen för frågorna ser dessvärre inte likadana ut i världen.

Riksidrottsförbundet och den svenska idrottsrörelsen vill i arbete med mänskliga rättigheter bidra till att upprätthålla social inkludering och rättvisa ur såväl ett nationellt som internationellt perspektiv. 

Riksidrottsförbundet har i samarbete med LO tagit fram foldern Mänskliga rättigheter- En handbok för idrotten och Handbook Human Rights Swedish Sports Confederation. Syftet med handboken är att på ett enkelt och konkret sätt visa hur idrotten kan bidra i arbetet med mänskliga rättigheter.

Skribent: Charlotte Troberg

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss