Hem / Alla nyheter / 2349 föreningar och 35 förbund får kompensationsstöd

2349 föreningar och 35 förbund får kompensationsstöd

572 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2349 föreningar och 35 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona under perioden 1 januari till 30 april 2021.

– Början av 2021 var oerhört svår för många förbund och föreningar på grund av de restriktioner och det smittläge vi då hade. Det känns bra att nu kunna ge ekonomiskt stöd och vi vet sedan tidigare att kompensationsstödet verkligen gör skillnad även om ingen kan kompenseras fullt ut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har i uppdrag att fördela det kompensationsstöd som regeringen har beslutat om till idrottsrörelsen för 2021. Riksidrottsförbundets styrelse har nu fattat beslut om fördelningen för perioden januari till och med april 2021:

  • 2349 idrottsföreningar tilldelas 513 miljoner kronor.
  • 35 specialidrottsidrottsförbund inklusive deras distrikt tilldelas 59 miljoner kronor. 

Totalt utbetalas 572 miljoner kronor i kompensationsstöd vid denna ansökningsperiod. Stödet ska kompensera uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona. Samtliga idrottsföreningar får besked om tilldelat stöd på måndag den 28 juni.

– Vikten av en stark idrottsrörelse för alla åldrar har blivit extra tydlig under pandemin. Både vad gäller idrott och rörelse men också den gemenskap och tillhörighet som idrottsrörelsen bidrar med. Detta stöd är ett av flera helt avgörande stöd för att säkerställa så förbund och föreningar klarar att fortsätta driva sin oerhört viktiga verksamhet, säger Björn Eriksson.

Fördelning av stöd per specialidrottsförbund

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06