Hem / Alla nyheter / Missa inte podden om idrott och politik

Missa inte podden om idrott och politik

I podden Idrott och politik lyfter RF-medarbetarna Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén olika politiska frågor ur idrottens perspektiv. Den här veckan handlar det om Vänsterpartiets idrottssatsningar.

Med jämna mellanrum släpper Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén nya poddavsnitt med idrottspolitiskt innehåll. Ofta har de med aktuella gäster som kommenterar olika politiska frågor med koppling till idrottsrörelsen.

Veckans avsnitt av Idrott och politik – det 126:e sedan starten – handlar om oppositionspartiernas skuggbudgetar. Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet, berättar om partiets idrottssatsningar. Lyssna på avsnittet här.

Mattias Hjelmberg och Tina SahlénNär presenterade sin budgetproposition berättade Björn Eriksson, ordförande RF, i podden vad som är bra för idrotten i budgeten. Han pekade också på vad han hade velat se mer av. Lyssna på avsnittet här.

En av de viktigaste frågorna för idrottens utveckling är tillgången till anläggningar och ytor att idrotta på. För några veckor sedan lyfte podden ämnet under rubriken ”Sökes – kommunala planer för idrott”. Där fick Alex Bergström, ordförande i kultur- och fritidsberedningen på Sveriges kommuner och landsting (SKL), frågan om kommunerna borde skapa mer plats för idrott. Lyssna på avsnittet här.

Du hittar alla avsnitt av Idrott och politik på Soundcloud. Gå in och lyssna om du är nyfiken på vilka frågor vi driver för framtidens idrott.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter