Hem / Alla nyheter / Nordiska steg mot matchfixing

Nordiska steg mot matchfixing

Matchfixing är ett problem som inte stannar vid landsgränser. Idag har de nordiska idrottsförbunden beslutat att öka samarbetet ytterligare genom gemensamma regelverk för avstängningar över landsgränser.

Matchfixing är ett av de största hoten mot idrottens grundvalar tillsammans med doping. Till skillnad från doping med WADA-koden finns inga internationella gemensamma regelverk mot matchfixing. De nordiska idrottsförbunden har kommit långt i arbetet och har tagit fram bestraffningsregler mot matchfixing, som det svenska antimatchfixingsreglementet. På dagens möte mellan de nordiska idrottsförbunden beslutades att ta ytterligare steg.

– Även om vi var för sig ligger långt fram tar vi nu nästa steg och ser till att avstängningar i ett land ska även gälla i de andra nordiska länderna. Vi börjar med ett utvecklat samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Mötet öppnade även för att inkludera fler än de nordiska länderna i samarbetet.

– Jag hoppas att vi kan få med fler idrottsförbund motsvarande RF från länder utanför Norden. Närmast till hands ligger möjligen länderna runt Östersjön. Jag ser fram emot fortsatta diskussioner kring bland annat spel på låga divisioner, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Mattias Hjelmberg
Riksidrottsförbundet
072-203 61 54

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter