Hem / Alla nyheter / Nyhetsarkiv / Glädjande besked – regeringen ger stöd för OS och Paralympics i Sverige år 2026

Glädjande besked – regeringen ger stöd för OS och Paralympics i Sverige år 2026

Regeringen ger sitt tydliga stöd för ett vinter-OS och Paralympics i Sverige- Stockholm/Åre 2026 vilket är glädjande. Spelen är en möjlighet att visa att Sverige är ett föregångsland genom hållbara spel.

– Vi har hela tiden sagt att politiken måste gå först och nu har ett beslut också kommit. Av erfarenhet vet vi att det krävs ett nära samarbete mellan de städer där tävlingarna hålls och idrotten - med statens stöd - för att idrottsevenemang i den här storleken ska bli så lyckosamma som alla parter vill och som hela landet kan känna stolthet över, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Om Sverige får OS och Paralympics 2026 är det en möjlighet att både göra satsningar för ännu bättre elitidrott och att intensifiera idrottsrörelsens pågående utvecklingsarbete - strategi 2025 - som ligger i linje med de globala målen i Agenda 2030.

Ännu fler ska känna sig välkomna och få chansen att utvecklas och må bättre inom idrotten. Föreningslivet är en plats där människor blir friskare, gladare och umgås över gränser men vi vet också att vi inte når alla och att vi behöver utveckla formerna av idrott för att göra det. 

– Idrottsrörelsens utvecklingsarbete är påbörjat och kommer att fortsätta oavsett men med ett OS och Paralympics i Sverige öppnas ytterligare möjligheter. Det vill idrottsrörelsen gärna ta tillvara på. För att klara av att genomföra det arbetet kommer RF beskriva satsningen och gå in med ett särskilt tilläggsäskande till regeringen i händelse av att Stockholm/Åre tilldelas spelen vid omröstningen i juni 2019, säger Björn Eriksson.

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16