Hem / Alla nyheter / Nyhetsarkiv / Idrottsrörelsen är till för alla - slöja eller inte

Idrottsrörelsen är till för alla - slöja eller inte

Idrotten är till för alla - slöja eller inte slöja. Vi gör skillnad för människor och erbjuder en rolig och meningsfull sysselsättning, en hälsosam aktiv fritid, möjlighet till engagemang och en gemenskap i föreningen som en väg in i det svenska samhället. Det skriver Björn Eriksson på debatt i Aftonbladet.  

Alla ideella krafter som varje dag bidrar till att göra Sverige starkare gör mig varm om hjärtat.  2015 beslutade regeringen att tilldela idrotten statligt stöd för satsningar för nyanlända. From 2017 får vi ytterligare medel för att arbeta i segregerade områden. Sedan dess har mycket hänt. Under 2017 anordnade idrottsrörelsen aktiviteter för nästan 790 000 deltagare i nästan samtliga av landets 290 kommuner i denna satsning. Det är bara siffror men smått fantastiska siffror. För bakom siffrorna finns människor. Människor som flytt krig och kommit till vårt land nyligen eller människor som har varit i Sverige under en längre tid men befunnit sig i utanförskap och som har fått ett sammanhang och förhoppningsvis också bättre hälsa.

Vi gör skillnad för dessa människor. Inte för att idrott är lösningen på deras situation utan för att vi kan erbjuda en rolig och meningsfull sysselsättning, en hälsosam aktiv fritid, möjlighet till engagemang och en gemenskap i föreningen som en väg in i det svenska samhället. 

Vad skulle hända om idrotten inte fortsatte bidra i detta arbete? Och vad skulle hända om vi inte välkomnade alla?

Här kan du läsa hela debattartikeln på aftonbladet.se