Hem / Alla nyheter / Nyhetsarkiv / Kandidaterna i WADA:s presidentval uppmanas att lyssna på idrottsutövarna

Kandidaterna i WADA:s presidentval uppmanas att lyssna på idrottsutövarna

Tillsammans med 20 av de främsta nationella antidopingorganisationerna, NADO, har Svensk Antidoping skrivit under ett gemensamt uttalande till kandidaterna i WADA:s presidentval.

Kandidaterna uppmanas att utveckla WADA:s arbete och styrsätt till att bli mer transparent och demokratiskt. 

Världens antidopingorganisationer är samlade i Lausanne för det årliga WADA symposiet. Veckan startade med möte i NADO Leaders Group där Svensk Antidoping är med. Valet av den nästa presidenten i WADA var ett av de teman man diskuterade. Tillsammans med 20 av de främsta nationella antidopingorganisationerna, NADO, skrev Svensk Antidoping under ett gemensamt uttalande med uppmaningar till kandidaterna i WADA:s presidentval.

I uttalandet uppmanas presidentkandidaterna att utveckla WADA:s arbete och styrsätt till att bli mer transparent och demokratiskt. De uppmanas vidare att se till att informationen från dopinglaboratoriet i Moskva blir behandlat öppet och att de dopingbrott som avslöjas får konsekvenser.

- NADO-ledarna önskar också att nästa president i WADA skall lyssna mer på idrottsutövarna när det tas viktiga beslut i antidopingarbetet. Detta är helt i linje med vårt synsätt. I vår verksamhetsplan för 2019 har vi beslutat att vi ska kommunicera mer med svenska idrottare. Utövarna är vår viktigaste målgrupp och vi önskar att lyssna på hur de menar att vi på bästa möjligt sätt ska arbeta för en ren idrott i Sverige säger Christine Helle, chef för Svensk Antidoping.

Här kan du läsa hela det gemensamma uttalandet från de Nationella antidopingorganisationerna, NADO:s, som även Svensk Antidoping skrivit under. 

För mer information kontakta 

Christine Helle 
Chef Svensk Antidoping
08-699 61 60