Hem / Alla nyheter / Nyhetsarkiv / Roliga idrottsdagar för alla på 31 platser i Sverige

Roliga idrottsdagar för alla på 31 platser i Sverige

Idrottens dag blir ett nationellt evenemang och kommer att arrangeras på 31 orter i Sverige med start den 1 september i Motala.

Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. En dag som laddas med roliga aktiviteter och nya idéer. Idrottens dag är en del av European Week of Sport som är ett EU-initiativ för att få fler i rörelse.

Riksidrottsförbundet arrangerar även en rörelseturné som besöker 12 av de 31 platser där Idrottens dag genomförs. Här är rörelseglädje och aktiviteter i fokus och besökarna får lära sig mer om träning och tävling – både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet.

– Idrottens dag är en mötesplats som inspirerar. Här kan du prova på idrotter men också delta i samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. Vi ska vara där människor finns och lyssna och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Idrottens dag ser lite olika ut beroende på lokala förutsättningar. Gemensamt är att det finns chanser till idrott, rörelse och inspiration. Alla evenemang är dessutom helt gratis.

– Förändringen mot en mer välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse har börjat och Idrottens dag hoppas vi ska ge fler lust och möjlighet att vara med på resan. Vi vill att fler ska få uppleva glädje och gemenskap i idrottsföreningarna och de som vill utmana sig själva att nå så långt det bara går ska få bättre möjligheter att nå sin fulla potential, säger Björn Eriksson.

Idrotten dag är en del av European Week of Sport som är ett EU-initiativ för att få fler i rörelse. Sverige deltog för första gången 2017 och Riksidrottsförbundet är nationell koordinator. Ytterligare samarbetspartner till Idrottens dag är Folkspel.

Mer information om Idrottens dag och vad som händer på respektive plats hittar du här:

http://www.idrottensdag.se/

För mer information kontakta:

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-626 46 06

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16