Hem / Alla nyheter / SM-veckan bidrar till UNICEF

SM-veckan bidrar till UNICEF

Piteå kommun har beslutat att skänka 10 kronor per såld SM-mössa för att stötta UNICEF:s arbete för barnen i Ukraina. Det gäller alla entrémössor, även de som redan är sålda.

 Vi visar på olika sätt vårt stöd till de som drabbats av angreppen och bidrar där vi kan göra skillnad. Samtidigt som vi är värdstad för SM-veckan och välkomnar deltagare och besökare finns våra tankar hos de som är mest utsatta. Att skänka en del av intäkterna till UNICEFs viktiga arbete för barnen är ett sätt att göra gott tillsammans, säger Helena Stenberg, kommunalråd Piteå kommun.

SM-mössan fungerar som entrébiljett till samtliga idrotter och delar av intäkterna går tillbaka till arrangerande föreningar. Idrotternas del av intäkterna kommer inte att förändras. SM-veckan i Piteå äger rum den 23–28 mars. 

 I en mörk tid med krig och oro visar Piteås och SM-veckans initiativ på omtanke och medmänsklighet med barnen som är de som drabbas hårdast i krig. Förutom glädjen över att återigen besöka SM-veckan och se fantastisk idrott kommer all publik också göra skillnad genom att köpa mössan och bidra tillsammans med stöd till UNICEF, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Sveriges Television är sändande bolag.

Här finns mer information om SM-veckan i Piteå