Hem / Alla nyheter / Allt du behöver veta om SM-veckan vinter i Piteå

Allt du behöver veta om SM-veckan vinter i Piteå

Äntligen drar SM-veckan i gång. Det är den elfte vinterveckan i ordningen och andra gången i Piteå. Världsstjärnor och framtidens stjärnskott samlas för ett av Sveriges största årligt återkommande idrottsevenemang. Över 100 svenska mästare ska koras.

Efter två år med inställda SM-veckor är det äntligen dags igen. Lokala och nationella stjärnor samlas i Piteå som bjuder på idrott i toppklass när SM-medaljerna ska fördelas. Totalt 16 idrotter ska kora sina mästare under veckan och 119 guldmedaljer ska fördelas.

SM-veckan äger rum den 23–28 mars. Lindbäcksstadion, LF arena, Norrmalmia, Pite Havsbad och Morjärv är de arenor där SM-tävlingar i bland annat längdskidor, skidskytte, x-trial och virtuell bilsport kommer att avgöras.

Charlotte Kalla, som avslutar sin karriär på SM-veckan i Piteå, Jonna Sundling och Ebba Andersson (längdskidor), Hanna och Elvira Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma (skidskytte) Petter Nårsa (stadioncross) och Alba Boström (styrkelyft) är bara några av de idrottsstjärnor som mäter sina krafter under veckan.

Här är idrotterna på SM-veckan i Piteå

Alpinrodel
Armbrytning
Boccia
Bowling
Crosskart
Cykel-trial
Klassiskt styrkelyft
Längdskidor
Mattcurling
Rallycross
Rallysprint
Skidorientering
Skidskytt
Stadioncross
Virtuell bilsport
X-trial

Inte bara idrottstävlingar

Under SM-veckan kommer idrott och kultur att gå hand i hand och Piteå bjuder in till En mästerlig folkfest som inramning till SM-veckan. Det blir vintermarknad, matupplevelser, kulturarrangemang, prisutdelningar, och barnaktiviteter.

Mötesplats SM-veckan är en arena för samtal, en plats att bli inspirerad på och ger ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning. Ta bland annat del av den senaste forskningen om snö och snökvalitet, skidor och skidglid, eller den forskning som pågår på Luleå tekniska universitet i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och vallateamen för landslagen i skidskytte och längdskidor.

För mer information

Per Lenndin
Lokal projektledare för SM-veckan i Piteå
This is a mailto link
0911-69 62 49

Maria Hallberg
Projektledare  SM-veckan, Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
076-112 01 71

Åsa Bergström
Kommunikation och media SM-veckan, Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
072-226 95 00

Maria Norberg-Johansson
Kommunikation och media SM-veckan, Piteå kommun
This is a mailto link
070-357 33 98