Hem / Alla nyheter / Björn Eriksson omvald för ytterligare två år

Björn Eriksson omvald för ytterligare två år

Björn Eriksson valdes som ordförande i ytterligare två år under Riksidrottsmötet. Dessutom valdes tre nya ledamöter in i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen (SISU Idrottsutbildarna): Victoria Escobar, Marie Hedberg och Åsa Llinares Norlin.

– Jag känner mig ödmjuk och tacksam för förnyat ansvar och förtroende. Idrottsrörelsen är just nu inne i ett oerhört viktigt skede där vi behöver kraftsamla för en återstart så fler ska hitta och hitta tillbaka till gemenskap och aktivitet i idrotten oavsett var du bor, vilket kön, ålder eller ambitionsnivå. Vi kommer att behöva stöd från stat, regioner och kommuner samtidigt som vi fortsatt måste klara att driva utvecklingen av vårt gemensamma strategiarbete, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Stefan Bessman och Erik Söderberg valdes på omval som ledamöter. Stefan Bessman har varit ledamot i Riksidrottsstyrelsen (RS) och Förbundsstyrelsen (FS) sedan 2013 och Erik Söderberg sedan 2017.

Victoria Escobar, Marie Hedberg och Åsa Llinares Norlin (bilden nedan) är nya namn i RS/FS.

– Det känns mycket bra att få möjlighet att påverka idrottens utveckling som ledamot i Riksidrottsstyrelsen och jag brinner för allas lika möjligheter att delta i idrotten och då särskilt för personer med funktionsnedsättningar vilket också är en prioriterad fråga framöver, säger Åsa Llinares Norlin, som även är ordförande för Parasport Sverige.

asallinaresnorlin.jpg

Ledamöter i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen

Björn Eriksson ordförande
Tommy Ohlström, vice ordförande
Anna Iwarsson, ledamot
Stefan Bessman, ledamot
Erik Söderberg, ledamot
Lotta Kellander, ledamot
Toralf Nilsson, ledamot
Tomas Eriksson, ledamot
Victoria Escobar, ledamot
Marie Hedberg, ledamot
Åsa Llinares Norlin, ledamot

Som Riksidrottsnämndens ordförande valdes Krister Malmsten på omval för ytterligare två år.