Hem / Alla nyheter / Finalisterna klara i Årets Idrottsförening

Finalisterna klara i Årets Idrottsförening

Nu presenterar vi finalisterna i Årets Idrottsförening, RF:s egen kategori i Årets Eldsjäl. Temat i år är "Paraidrott – idrott för alla" och vinnaren tar emot priset på Eldsjälsgalan den 12 mars.

De fyra finalisterna är fantastiska exempel på föreningar som på ett engagerat och inkluderande sätt bedriver verksamhet för paraidrottare (rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning) i sin ordinarie verksamhet.

De fyra finalisterna är

Jönköpings Curling Club

Curlingföreningen har störst antal rullstolscurlare i hela Sverige. I den här klubben har alla samma förutsättningar oavsett om man sitter i rullstol eller inte. Bland annat får paralagen precis samma sponsring som de allra bästa lagen.

Länk till filmen om Jönköpings Curling Club

Karlstads Segelsällskap

Segelsällskapet i Karlstad har omkring 1100 medlemmar varav tio är paraseglare. Föreningen arbetar hela tiden med att utveckla sin verksamhet och vill bli ett segelcenter för paraseglare i Sverige.

Länk till filmen om Karlstads Segelsällskap

Upsala Studenternas IF

Föreningen i Uppsala är Sveriges ledande tennisklubb för paraidrottare. Verksamheten prioriteras precis lika högt som övrig verksamhet och när hallen byggdes planerade man redan från början för att göra allt så smidigt som möjligt för dem med funktionsnedsättning.

Länk till filmen om Upsala Studenternas IF

Örebro Simallians

Hos Örebro simallians finns det verksamhet för parasimmare i både simning och konstsim. Men utövarna förbereds även för att kunna vara med i vilka grupper de vill även med de som inte har funktionsnedsättning. Dessutom vill föreningen att så många som möjligt blir ledare och förebilder.

Länk till filmen om Örebro Simallians

De fyra finalisterna och slutvinnaren utses av en jury. Du kan alltså inte rösta på din favorit.

Mer om Årets Eldsjäl

Fler artiklar och filmer på Expressen Föreningsliv