Hem / Alla nyheter / Föreningarna vinnare i Folkspels miljonutdelning

Föreningarna vinnare i Folkspels miljonutdelning

Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel delar i år ut hela 142 miljoner kronor till idrottsrörelsen. En viktig intäkt för Ullareds Idrottsallians och många andra idrottsföreningar i landet.

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med uppdrag att dela ut sitt överskott till sina ägare, 72 riksorganisationer varav RF är den största.

När Folkspel summerar överskottet från senaste verksamhetsårets försäljning landar det på 189 miljoner kronor. Hela 142 miljoner går till idrottsrörelsen och medlemmarna i Riksidrottsförbundet. Pengarna går direkt tillbaka till de föreningar som har varit med och sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året.

– Det är tack vare engagemang och ideella krafter som huvuddelen av idrottsföreningar i Sverige bedriver idrott som välkomnar och inspirerar barn, unga och vuxna. Att föreningarna då kan få en slant extra som underlättar arbetet känns mycket bra och jag hoppas det ger lite extra energi till alla ideella ledare och förtroendevalda som är så betydelsefulla för idrotten, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Belysning och gräsklippare

Södertälje Sportklubb (ishockey) får 796000 kronor och IK Sävehof (handboll) får 805000 kronor. Men allra mest får Ullareds Idrottsallians som har sålt bäst i landet och därmed också får mest av överskottet. Hela 842 000 kronor landar i Ullareds kassa.

– Vi är mycket tacksamma för de inkomster lottförsäljningen ger. För Ullareds idrottsallians fyra klubbar innebär det ett stort bidrag till driften av anläggningen. 2018 investerade vi till exempel i ny belysning på vår konstgräsplan och vi köpte nya gräsklippare till vår B-plan. Alla inkomster, utöver bidrag och det ideella arbetet, är av stor betydelse för oss precis som för alla föreningar, säger Tommy Larsson, kassör i Ullareds IK.

Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 16,6 miljarder kronor till landets klubbar och föreningar.

– Vi är ödmjukt tacksamma över alla som gör det vardagliga jobbet och säljer våra produkter. Vi vill också rikta ett tack till alla som köper våra lotter och som därmed gynnar föreningslivet. Ni gör skillnad och det är något som allt fler har insett, säger Hans Sahlin, Folkspels vd.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter