Hem / Alla nyheter / Förlängt samarbete med Svenska Spel ger 17 miljoner till idrotten

Förlängt samarbete med Svenska Spel ger 17 miljoner till idrotten

RF och Svenska Spel förlänger sitt mångåriga samarbete med ett nytt avtal som sträcker sig till och med 31 december 2020. Avtalet är värt 17 miljoner kronor och säkrar viktiga medel till idrottsrörelsen i en svår tid.

I över ett decennium har Riksidrottsförbundet och Svenska Spel haft ett nära samarbete och sedan 2017 drivs ett antal gemensamma projekt. Detta avtal innebär att idrottsrörelsen under rådande samhällskris får fortsatt stöd från Svenska Spel året ut.

– Samarbetet med Svenska Spel och det ekonomiska stödet till idrotten möjliggör insatser för att nå fler, stötta elitaktiva som studerar, motverka matchfixing och ge förutsättningar för föreningar och förbund att fortsätta utveckla sin verksamhet i linje med Strategi 2025, säger Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh.

Det nya avtalet träder i kraft den 1 juni 2020 och består av:

– När den svenska idrottsrörelsen har drabbats hårt av coronapandemin, känns det bra att Svenska Spel och Riksidrottsförbundet förlänger samarbetet. På så sätt säkrar vi viktiga medel för svensk idrott. Samtidigt pågår arbetet med en mer långsiktig plan för hur vi tillsammans kan fortsätta att stärka idrottsrörelsen, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

För mer information kontakta:

Jörgen Persson 
Avdelningschef evenemang och marknad Riksidrottsförbundet 
08-699 62 04

Svenska Spels pressjour, telefon 010-120 33 33

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter