Hem / Alla nyheter / Förtydligande behövs om barn och ungdomars träning

Förtydligande behövs om barn och ungdomars träning

Regeringen har idag beslutat enligt förslag att begränsa antalet personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, med undantag för begravningar.

Maxgränsen är idag 50 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Beslutet innebär att maxgränsen sänks till åtta deltagare från och med den 24 november. Träningar omfattas inte av förbudet i lagens mening då de inte är allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar.

Det är viktigt för barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa att de fortsatt får möjlighet att träna under vintern. Därför måste Folkhälsomyndigheten klargöra att idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 och senare inte ska påverkas av förbudet. En annan tolkning vore olycklig.

– Till dess att vi får andra signaler från Folkhälsomyndigheten anser vi att träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare ska fortsätta utifrån de allmänna och lokala råd som gäller för idrottsträning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

För mer information

Björn Eriksson, ordförande
070-626 40 46