Hem / Alla nyheter / Idrottens himmel och helvete – draghjälp för samtal om barn- och ungdomsidrott

Idrottens himmel och helvete – draghjälp för samtal om barn- och ungdomsidrott

I kväll den 11 november är det premiär för den tredje säsongen av UR:s (Utbildningsradion) dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.

Riksidrottsförbundet har även denna tredje säsong deltagit i en rådgivande roll och SISU Idrottsutbildarna har tillsammans med UR tagit fram ett antal korta filmer som diskussionsunderlag, "pratstartare", för att underlätta samtal och utveckling i förening och förbund.

– Programmen väcker känslor och är en bra draghjälp för att samtal om vad idrott för barn och unga bör och inte bör vara. Stödmaterialet som finns till programserien hjälper diskussionerna att leda till utveckling av den egna verksamheten och i linje med det förändringsarbete som pågår i hela idrottsrörelsen, Strategi 2025, säger Malin Träff, verksamhetsutvecklare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Programseriens två tidigare säsonger 2014 och 2015 väckte debatt och skapade möjligheter att lyfta och lära om hur barn- och ungdomsidrotten i Sverige kan bli ännu bättre. Den tredje säsongen av serien har premiär på SVT ikväll den 11 november klockan 22:30 och består av totalt sex stycken program med olika teman:

  1. Idrott och kriminalitet/matchfixing (finns att se på UR Play)
  2. Psykisk ohälsa
  3. Normer/jämställdhet
  4. Anorexia Nervosa
  5. Rätten till idrott/utanförskap
  6. Barnkonventionen

Pratstartarna, samtalsunderlag och tidigare säsonger av Idrottens himmel och helvete finns på urplay.se:

UR:s samlingssida om Idrottens himmel och helvete

Pratstartare med samtalsunderlag

Idrottens himmel och helvete, säsong 1

Idrottens himmel och helvete, säsong 2

För mer information kontakta

Malin Träff
Verksamhetsutvecklare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-239 19 74