Hem / Alla nyheter / Idrottsministern får viktig post i WADA

Idrottsministern får viktig post i WADA

Utnämningen av Sveriges idrottsminister Amanda Lind till en av posterna i WADA:s (World Anti-Doping Agency) stiftelsestyrelse är betydelsefull för Svensk Antidoping.

WADA:s stiftelsestyrelse är den internationella antidopingorganisationens högsta beslutande organ och består av 38 medlemmar. Hälften representerar den olympiska rörelsen, hälften representerar världens regeringar.

– Jag och Svensk Antidoping är stolta och glada åt Amanda Linds utnämning och ser fram mot ett ännu tätare samarbete med idrottsministern än tidigare. Det är ett uttryck dels för att man internationellt vill ha med Sverige i ledningen av antidopingarbetet, dels att man förstått att den svenska idrottsministern har en stor kapacitet för arbetet med hälsosam och rättvis idrott även utanför Sveriges gränser, säger Åke Andrén Sandberg, ordförande i Dopingkommissionen.

Sverige har en lång tradition av gediget och väl erkänt antidopingarbete inom idrotten med ett högt anseende inom internationell antidoping.

– Vi kommer att hjälpa och stötta Amanda Lind på alla de sätt hon önskar så att vi kan nå vårt gemensamma mål – en dopingfri idrott, säger Åke Andrén Sandberg.

För mer information

Åke Andrén Sandberg
Ordförande Dopingkommissionen
070-222 15 77

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter