Hem / Alla nyheter / Idrottsrörelsen samlas inför nästa steg i coronakrisen

Idrottsrörelsen samlas inför nästa steg i coronakrisen

De närmaste dagarna samlar Riksidrottsförbundet återigen företrädare för specialidrottsförbunden. Syftet är att fånga medlemmarnas tankar om fördelning av krisstöd och lyfta den pågående dialogen med Folkhälsomyndigheten.

Riksidrottsförbundet samlar i veckan referensgruppen för fördelning av stöd och även samtliga specialidrottsförbund. Mötena handlar om fördelning av stöd, dialogen med Folkhälsomyndigheten och även hur specialidrottsförbunden ser behov av ytterligare stöd för perioden från första juli och framåt.

– Vårt intensiva arbete fortsätter med att hantera de över 4000 ansökningar som inkommit om stöd men också vår dialog med Folkhälsomyndigheten om möjligheter till matcher och tävlingar för seniorer. Att vi får kloka inspel och viktig information från våra medlemmar under dessa olika processer är en förutsättning för att vi tillsammans ska ta oss igenom denna kristid på ett så bra sätt som möjligt och vi har därför en löpande dialog, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

När det gäller matcher och tävlingar för seniorer har Folkhälsomyndigheten meddelat att besked är att vänta på fredag den 29 maj. Riksidrottsförbundet för en kontinuerlig dialog med Folkhälsomyndigheten för att elitidrott ska kunna anpassa verksamhet runt tävling och matcher för att inte riskera smittspridning. Men också vad som, utifrån rådande smittskyddsläge, kan gälla för tävlingsidrott för vuxna på andra nivåer än elit.

Riksidrottsstyrelsen förväntas ta beslut om fördelning av kompensationsstöd den 11 juni för att idrottsföreningar ska kunna få pengarna före midsommar.

– Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor får vi återkomma till eftersom handläggning av ansökningarna pågår. Det vi kan säga nu är att pengarna inte kommer att räcka, vilket innebär att ingen kommer att kompenseras fullt ut och troligen då inte heller känna sig helt nöjda. Allt mer tyder på att vi behöver återkomma till regeringen om ytterligare stödpaket, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter