Hem / Alla nyheter / Ökat stöd i regeringens budget

Ökat stöd i regeringens budget

Idrottsrörelsen får som tidigare aviserats 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre, när regeringen idag presenterade budgetpropositionen för 2020. Det totala stödet till idrotten är 1 974 311 kronor för 2020.

– Detta besked är mycket glädjande. Det är bra att regeringen ser idrottsrörelsens kraft säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Regeringen avser att tillsammans med idrottsrörelsen och skolor fortsätta den pågående kraftsamlingen kring idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse inom ramen för skoldagen vilket är positivt. Att regeringen även lyfter arbetet med etablering och integration och pekar på att de insatser och det engagemang som idrottsföreningar gör är av stor betydelse visar på vilken kraft idrottsrörelsen är i att bryta segregation och bidra till lägre trösklar in i samhället och ökad gemenskap.

Rörelseförståelse är lika viktigt som läs- och skrivförståelse. Att ta tillvara på alla de som vill börja med idrott kräver rätt förutsättningar. Det finns dock inga satsningar på plats för idrott i budgeten. 

– Det är nu dags för regeringen att ta ansvar för att det råder brist på idrottsytor. Om vi ska kunna bedriva verksamhet behöver vi någonstans att vara. Detta måste få en lösning för att få fler barn och unga i rörelse, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter