Hem / Alla nyheter / ParaMe ska få fler med funktionsnedsättning att hitta till idrotten

ParaMe ska få fler med funktionsnedsättning att hitta till idrotten

Parasportförbundet lanserar nu webbplatsen Para-Me.se, där personer med funktionsnedsättning enkelt kan hitta idrottsföreningar och andra fysiska aktiviteter. Målet är få målgruppen att bli mer aktiv och göra idrottsrörelsen tillgänglig för fler.

Personer med funktionsnedsättning idrottar och motionerar generellt sett mindre än personer utan funktionsnedsättning. En samhällsstudie som Parasportförbundet gjort visade att personer med funktionsnedsättning möter hinder och begränsningar för ett fysiskt aktivt liv. Ett av hindren är bristfällig information om vilka möjligheter som faktiskt finns.

På webbplatsen Para-Me.se samlas idrott, föreningar och aktiviteter för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning, på en och samma plats. Se video om ParaMe

– Parasport finns inom många specialidrottsförbund och alla föreningar som bedriver idrott för personer med funktionsnedsättning är välkomna att registrera sig på sajten. Det ska vara enkelt att hitta träning och det här är ett sätt att göra idrottsrörelsen mer tillgänglig och inkluderande, säger Calle Delling, kommunikatör på Parasportförbundet.

Sök utifrån förutsättning

På Para-Me.se kan användarna söka efter idrotter och föreningar genom att bland annat filtrera på plats eller typ av funktionsnedsättning. På sajten finns även inspirerande artiklar, filmer, tips och intervjuer med paraidrottare. ParaMe.se är fullt användbar tillsammans med hjälpmedel såsom förstoring, skärmläsare och ögonstyrning.

BIld som visar hur webbplatsen ParaMe ser ut

Registrera din förening

Just nu finns information om över 60 idrotter för personer med funktionsnedsättning, och vilka föreningar som erbjuder aktiviteterna. Antalet idrotter och föreningar ökar i takt med att fler föreningar registrerar sig. Föreningarna behöver inte vara medlemmar hos Parasportförbundet och registreringen är kostnadsfri.

ParaMe-projektet drivs av Parasportförbundet och finansieras med stöd från Arvsfonden. Riksidrottsförbundet, DHR och Malmö Stad är samarbetspartners i projektet.

För mer information kontakta:

Elin Ström
Projektledare ParaMe
08-699 92 92
This is a mailto link

Calle Delling
Kommunikatör ParaMe
073-866 10 93
This is a mailto link