Hem / Alla nyheter / Referensgrupp med SF för fördelning av stödpaket

Referensgrupp med SF för fördelning av stödpaket

Efter regeringens beslut om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen påbörjar RF arbetet med fördelning av stödet. En referensgrupp med SF-representanter är nu på plats.

– Vi är glada över att regeringen agerat snabbt i en svår tid. Det är bra att regeringen ger RF förtroendet att fördela stödet. Detta kommer självklart göras i dialog med regeringen men friheten att fördela på det sätt idrotten tror är det bästa kommer vara viktig. Idrotten får inte låsas in i ramar som sedan riskerar att inte vara relevanta ifall situationen förändras, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Samtliga specialidrottsförbund (SF) har informerats om regeringens beslut och RF har nu bildat en referensgrupp med 10 SF.

– Arbetet kommer innebära att vi vänder och vrider på detta för ett så bra resultat som möjligt. Referensgruppen kommer vara ett viktigt stöd i vårt arbete, säger Björn Eriksson.

Onsdagen den 18 mars lämnade Riksidrottsförbundet över en första analys av de ekonomiska konsekvenserna till kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

– Ambitionen är att vi ska börja betala ut pengar så fort som möjligt. Redan nu kan jag nog säga att alla kommer inte att bli nöjda. Om pandemin fortsätter under längre tid kommer kostnaderna dessutom att öka ytterligare. Det är viktigt att vårt stöd lindrar de konsekvenser som uppstått för den ideella idrottsrörelsen, säger Björn Eriksson.

– Situationen är tuff för många av våra förbund och föreningar. Men jag gläds också åt den fantastiska kämparvilja som finns där många lägger om sin träning och försöker tänka nytt. Många erbjuder sig dessutom att till exempel stödja de äldre med att handla mat, hämta mediciner eller gå hundpromenader. Det är idrottsrörelsens styrka, att bidra när det verkligen gäller trots en mycket svår situation, säger Björn Eriksson.

Fakta: Referensgrupp från SF

Fotboll – Karl-Erik Nilsson

Ishockey – Anders Larsson

Friidrott – Johan Storåkers

Skidor – Karin Mattsson

Innebandy – Märit Bergendahl

Svemo – Håkan Leeman

Cykel -Stefhan Klang

Orientering – Maria Krafft Helgesson

Budo- och kampsport – Mona Lundkvist

Parasport – Åsa Llinares Norlin

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06