Hem / Alla nyheter / RF kommenterar fördelningen av stöd till elitlagidrotter

RF kommenterar fördelningen av stöd till elitlagidrotter

Fördelningen av krisstödet som lagidrotterna gör till sina föreningar bygger på tappade intäkter för framför allt publik. Det visar också på utmaningar i vårt jämställdhetsarbete framåt, skriver RF:s ordförande Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet fick möjlighet att fördela regeringens kompensationsstöd om 500 miljoner för perioden 12 mars till 30 juni till idrottsrörelsen. Grunden för stöd är att många föreningar tappar mycket intäkter på grund av de restriktioner som införts för att minska smittspridningen av coronaviruset.

När restriktionerna började gälla skulle ishockey, basket, innebandy, handboll, volleyboll och bandy just starta eller var inne i slutspelet. Fotbollen kunde inte dra igång serierna som planerat.

Dessa verksamheter är komplexa på så sätt att det är svårt att veta vilka föreningarna som skulle gått långt i ett slutspel till exempel. Därför valde Riksidrottsförbundet att låta respektive specialidrottsförbund göra en samlad ansökan för dessa verksamheter i samråd med berörda föreningar.

När stödet nu fördelas lämnar Riksidrottsförbundet med förtroende till respektive specialidrottsförbund att avgöra hur mycket de olika föreningarna ska få av stödet.

– Fördelningen av stödet som lagidrotterna gör speglar tappade intäkter som framför allt bygger på publik. Det synliggör därmed också de utmaningar vi har i vårt jämställdhetsarbete framåt. Inte minst vad gäller lagbollidrotterna, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06