Hem / Alla nyheter / RF och Folkspel samarbetar för framtidens ledarskap

RF och Folkspel samarbetar för framtidens ledarskap

Vår idrottsrörelse med 880 000 ledare är unik. För att behålla det unika och utveckla det ideella ledarskapet i linje med Strategi 2025 inleder nu RF och Folkspel ett samarbete med utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0.

Riksidrottsförbundet och Folkspel har slutit avtal för samarbete kring "Ett stärkt ledarskap" som är en av fem prioriterade utvecklingsresor i Strategi 2025. Fokus är på utveckling av idé- och värderingsstyrt ledarskap och verktyg för utvärdering, självreflektion och mentorskap.

– Idrottsledare runt om i landet har i dessa utmanande tider visat styrka att ta tuffa beslut vilket gör mig stolt. Att få verktyg för självreflektion och utvärdering är en viktig ingrediens i framtidens ledarskap för att vi ska nå den strategiska utveckling vi vill se inom idrottsrörelsen. Att vi då med hjälp av Folkspel får extra stöttning för satsningar i en av våra viktiga utvecklingsresor är värt mycket för idrottsrörelsen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Eldsjäl 2.0 riktar sig till befintliga tränare och ledare i åldern 18–25 år. Det innehåller både fysiska träffar, föreläsningar och gruppsamtal. Däremellan arbetar ledarna via en digital plattform och genomför ledarskapsprojekt i den egna organisationen, med stöd av ett mentorsteam.

I Eldsjäl 2.0 formas en ny generation eldsjälar. Tränare och ledare som möter varje individ utifrån deras förutsättningar och behov. Tränare och ledare som stöttar varandra – med ambitionen att få så många som möjligt att stanna så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

– Med tanke på det som drabbat världen och vårt land kommer föreningslivet framöver att spela en viktigare roll än någonsin, inte minst för att motverka fysisk och psykisk ohälsa. Med Eldsjäl 2.0 vill vi tillsammans stimulera och inspirera unga föreningsledare att växa och förkovra sig i sitt ledarskap, vilket i sin tur bidrar till ett starkare samhälle, säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel.

Första utbildningen i Eldsjäl 2.0 är planerad att starta i augusti 2020 och avslutas i anslutning till Eldsjälsgalan våren 2021. Utbildningsprogrammet tas fram i samarbete med SISU idrottsutbildarna och är en del i ett treårsavtal mellan Riksidrottsförbundet och Folkspel.

För mer information

Jörgen Persson
Avdelningschef Evenemang & Marknad, Riksidrottsförbundet
08-699 62 04
This is a mailto link

Carina Olofsson,
Ansvarig Årets Eldsjäl, Folkspel
070-3873402
This is a mailto link