Hem / Alla nyheter / Riksidrottsförbundet i samverkan för att stötta äldre i karantän

Riksidrottsförbundet i samverkan för att stötta äldre i karantän

Riksidrottsförbundet är en av flera organisationer som beslutat att samverka för att ge ökat stöd till kommuner med att hjälpa äldre som ombetts stanna hemma.

Arbetet har initierats av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges Civilförsvarsförbund har fått uppdraget att samordna insatserna. Förutom Riksidrottsförbundet deltar även Svenska Röda Korset, Svenska kyrkan, Rädda Barnen och Sveriges Stadsmissioner i stödarbetet.

– Idrotten finns över hela landet och gör redan idag skillnad genom kreativa lösningar för att bibehålla möjligheten att träna. Jag vet att föreningar på egna initiativ hjälper äldre redan i dag men tack vare denna samverkan kan vi och övriga organisationer bidra där det bäst behövs, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundets 19 RF-SISU distrikt blir kontakter för idrottens insatser runt om i landet. Stödinsatser som kan bli aktuella är att handla mat, hämta mediciner och liknande. Genom samarbetet vill Riksidrottsförbundet skapa bättre förutsättningar för äldre och sårbara att kunna följa Folkhälsomyndighetens råd – att i möjligaste mån stanna hemma. 

Läs mer i MSB:s pressmeddelande

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06